لابی اولین فضا از مشاعیات یک ساختمان است و معرف کلیت ساختمان است. لابی اولین فضای عمومی در دسترس است. پس اگر خواهان جذب مشتری بیشتری هستید، پس از توجه به طراحی و اجرای نمای ساختمان، طراحی و بازسازی لابی را مدنظر قرار دهید.
لابی ساختمان بهعنوان فضای مشترک آپارتمانها و واحدهای مسکونی، محل برگزاری جلسات مجتمع، جلسات کاری و محل انتظار میهمانان غریبه است. بازسازی لابی ساختمان به دلیل پررفتوآمد بودن و در معرض دید بودن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
لابی ساختمان اکثراً بهعنوان فضای تقسیم برای دسترسی به قسمتهای مختلف ساختمان ازجمله راهپلهها، آسانسور، حیاط، پارکینگ و… است. به همین دلیل اهالی ساختمان روزانه برای انجام امورات خود ملزم به عبور از لابی هستند.
به دلیل پرکاربرد بودن فضای لابی، باید توجه داشت که از طراحی و اجرای خوبی برخوردار باشد. باکیفیت بودن فضای لابی، انرژی مثبت لازم برای شروع یک روز خوب را تأمین میکند. به همین دلیل امروزه شاهد افزایش تقاضا برای بازسازی لابی هستیم.
بالا رفتن سن ساختمان موجب میشود که زیبایی و جذابیت اولیه را نداشته باشد. در اثر تردد زیاد و استفاده از فضا ممکن است کف، دیوارها، راهپلهها، پنجرهها و… فرسوده شده و نیازمند بازسازی باشند. بازسازی لابی شامل موارد مختلفی ازجمله تعویض کفسازیها، تغییر دکوراسیون داخلی لابی، تغییر پوشش دیوارها و… میشود. در این مقاله قصد دارم شمارا با موارد مؤثر در بازسازی لابی آشنا کنم. با ما همراه باشید تا راههای مقرونبهصرفه و اصولی را باهم بررسی کنیم.
تغییر و بازسازی لابی
ضرورت بازسازی لابی به موارد مختلفی وابسته است. در برخی موارد فرسودهشدن مصالح ساختمانی موجب انجام اقداماتی در تعمیر لابی میشود. در موارد دیگر مثل طراحی و اجرای نامناسب صاحبخانهها را به فکر بازسازی و تغییر لابی میندازد. گاهی هم برای افزایش زیبایی ساختمان و متنوع سازی آن اهالی ساختمان تصمیم بر تغییر سبک طراحی و اجرای لابی ساختمان میگیرند. اینها مواردی بودند که بر ضرورت بازسازی لابی دلالت میکنند.
طراحی دکوراسیون داخلی از اصلیترین و تأثیرگذارترین عوامل در زیبایی و کاربردی بودن لابی است. یک معمار با در نظر گرفتن فضاهای مختلف با کاربریهای متفاوت سعی میکند که فضای لابی را منعطف و پرکاربرد جلوه دهد. استفاده از مبلمان مختلف و وسایل تزیینی در لابی ساختمان و ایجاد جدارههای نیمه شفاف ازجمله مواردی هستند که معماران از آنها برای طراحی دکوراسیون لابی استفاده میکنند.
طراحان سعی دارند با استفاده از عوامل مختلف لابی ساختمان را بزرگتر مجللتر و باشکوهتر طراحی و اجرا کنند. در این بخش قصد داریم راجع به اقداماتی صحبت کنیم که شاید خیلی جزئی به نظر میرسند اما بسیار تأثیرگذارند.
روش های بازسازی لابی
روشن کردن لابی به معنای استفاده بیشتر از لامپهای روشنایی نیست. استفاده از مصالح بارنگ روشن، افزایش تعداد پنجرهها و بازشوها، جایگزینی دیوارهای کدر با جدارههای نیمه شفاف از مواردی هستند که باعث روشنتر شدن لابی ساختمان بهحساب میآیند.
پنجرههای بیشتر در فضای لابی مخصوصاً با دید و منظر به فضای سبز آپارتمان، شادابی و تازگی فضا را تأمین میکند. پنجرههای بیشتر موجب دریافت نور بیشتر میشود و به تهویه هوای لابی نیز کمک میکند.
هرچه نور دریافتی بیشتر باشد، فضای لابی بزرگتر به نظر میرسد.
ترکهای روی دیوار، نم کشیدن احتمالی دیوارها و یا کثیف بودن آنها ازجمله مواردی هستند که نشاندهنده فرسودگی ساختمان و قدیمی شدن آن است. در صورت بروز چنین مواردی، استفاده از پوششدهندهها مثل انواع مختلف کاغذدیواری پیشنهاد میشود.
مشکلات تأسیساتی باعث شکست در کف سازی ساختمان میشود. بروز ترک و بینظمی در کف سازی یکی از مواردی است که ضرورت بازسازی لابی را نشان میدهد.
انتخاب مصالح کف سازی باید با توجه به دکوراسیون داخلی لابی انجام شود. هماهنگی طرح و رنگ مصالح را مدنظر قرار دهید. البته کیفیت مصالح را فراموش نکنید.
استفاده از آبجکت های جدید و مدرن موجب منحصربهفرد شدن لابی شما می شود.
شما که قصد بازسازی لابی رادارید بهتر است به فکر انجام تأسیسات برای اجرای دیوار سبز و تعبیه فضای آبنما باشید.
با اجرای آبنما و دیوار سبز، طبیعت را به لابی دعوت کنید.
تیم حرفهای آرین کاوش خدمات طراحی تا اجرا و بازسازی لابی ساختمان است. اگر همینالان با ما تماس بگیرید میتوانید از مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید.