نما بهعنوان پوشش خارجی ساختمان، معرف ساختمان است. هرچه طراحی و اجرای نما اصولیتر و دقیق تر انجام شود به بیننده این حس منتقل میشود که معمار و سازنده ساختمان، کیفیت ساخت را در نظر گرفته است. نوآوری در نما نشانگر ذوق و هنر و سلیقهی معمار دارد.
برای داشتن نمایی زیبا و منحصربهفرد باید به دو بخش توجه کرد:
در مقالات مربوط به طراحی نما اصول طراحی، سبکهای طراحی مثل مدرن، ترکیبی، رومی و کلاسیک و به مزایا و معایب هرکدام اشاره شد. ذر مقالات مربوط به نمای ساختمان انواع مصالح نما را معرفی کردیم که آجر، سنگ، چوب ترموود و کامپوزیت از محبوب ترین آن ها هستند.
اهمیت یک طراحی نما اصولی که توسط معماران انجام شود، در افزایش میزان سود، جذب مخاطب و ماندگاری ساختمان مسکونی یا تجاری است. پس نگران زمانبر بودن طراحی و اجرای نما نباشید.
اما مسئله این است که چه طور یک نما ماندگار میشود؟
جواب این سؤال را باید از طراحان بخواهید. تیم حرفهای آرین کاوش با بهکارگیری خلاقیت و علم روز مهندسی، نمایی منحصربهفرد برای شما طراحی میکنند.
اجرای نما ترکیبی
تلاش طراحان برای طراحی نمای منحصربهفرد زمانی نتیجه میدهد که اجرای نما به بهترین شکل انجام شود. اجرای نمای ساختمان با توجه به مصالح نمای ساختمان و روش نصب مصالح انواع مختلفی دارد:
در این مقاله قصد داریم با معرفی انواع اجرای نما شما را در انتخاب روش مناسب راهنمایی کنیم.
در این روش همانطور که از اسمش پیداست از ملاط ماسه سیمان برای نصب مصالح ساختمانی استفاده میشود. به دلیل تراز نبودن ساختمانها استفاده از این روش باعث میشود تا میزان خطای ساختمانها کاهش یابد. این روش که روش سنتی اجرا است با سرعت کمتری نسبت به دیگر روشها انجام میشود. دوغاب و ملاط استفادهشده در این روش موجب کثیف شدن نما میشود. مزیت این روش پیوند مستحکم به این مصالح نما و جداره اصلی ساختمان است که احتمال سقوط مصالح ساختمانی را به حداقل میرساند.
در این روش نیروی اجرایی نیاز به علم مهندسی و تخصص خاصی ندارد و توسط استادکاران انجام میشود.
اجرای نما مدرن، آجری
بر اساس خصوصیات فنی مصالح بهکاررفته (آجر، سرامیک و…)، انتخاب چسب مناسب صورت میگیرد. انتخاب چسب نیاز به علم مهندسی دارد. چسب مانند مواد الاستیکی عمل میکند و حرکات ارتعاشی کاشی و آجر را به حداقل میرساند. بهعنوان زیر ساز باید از پلاستر سیمانی استفاده شود و بعد مصالح آغشته به چسب روی آن نصب شوند. قبل از قرار دادن مصالح روی جداره باید سطح پشت مصالح کاملاً بهصورت یکدست با چسب پوشیده شود.
رمز موفقیت اجرای نماهای ماندگار در ظرافت و دقت عمل مجریان نما است. مهندسین ناظر باید از بندکشیها اطمینان حاصل کنند. اگر درز میان مصالح بهخوبی پوشیده نشود، آب به پشت مصالح نفوذ کرده، ممکن است یخ بزند و آجر یا سرامیک را از بدنه جدا کند و نما ناقص شود.
اجرای نما به روش خشک از جهات مختلف بر دیگر انواع اجرای نما پیشی گرفته است. نمای خشک بهعنوان روش اجرایی نما در عصر مدرن هواداران زیادی را به دلایل زیر به خود جلب کرده است:
-عایقبندی صوتی
-سرعت اجرای بالا
-عدم ایجاد ضایعات ساختمانی
-عایق حرارتی
-سهولت اجرای نمای ساختمانهای مرتفع
-امکان ترمیم و تعویض مصالح مخدوش نما
این روش برای نصب پانل سنگی، صفحات کامپوزیتی، رسی و… استفاده میشود. همانطور که از اسم این روش مشخص است اجرای نما کاملاً خشک و بدون استفاده از ملاط و دوغاب انجام میشود.
اجرای نما ساختمان مرتفع
در این روش برای اتصال مصالح ساختمانی از پیچ و مهرههای مخصوص و ریلهای تعبیهشده استفاده میشود. نمای خشک به اجرای داربست نیاز ندارد به همین دلیل سرعت اجرای نمای خشک افزایش مییابد. در این سیستم نصب مصالح نما و ریلها همه بر اساس نقشه انجام میشود که میتوان به کارگرها آموزش داد، اما بهرهگیری از نیروی کار متخصص باعث میشود سرعت و دقت اجرای نما افزایش یابد.
توضیح کامل اجرای نمای خشک از این مقاله خارج است اگر علاقهمند به مطالعه بیشتر درزمینهٔ این روش از اجرا هستید میتوانید به مقاله اجرای نمای بدون داربست مراجعه کنید.
تیم حرفهای آرین کاوش از صفرتا صد نما، طراحی و اجرای نما در کنار شما خواهد بود فقط کافی است برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.